Szabálytalan parkolás miatt feljelentette a falubelijét, most ellene emeltek vádat

Szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal az 50 éves férfival szemben, aki valótlanul állította egy helybeli lakosról, hogy szabálytalanul parkol a falu kultúrháza előtt.

A vádirat szerint az egyik Tapolca környéki községben élő elkövető 2020. augusztus 27-én reggel telefonon bejelentést tett a megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányító központjának, miszerint egy falubeli férfi két kisbusszal elfoglalja a kultúrház előtti utat – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott a telefonban, majd a kiérkező rendőrök előtt is megnevezte azt a férfit, aki az álláspontja szerint szabálytalanul parkolt. A rendőrök azonban megállapították, hogy a KRESZ szabályokat nem sértették meg, a két jármű nem képez forgalmi akadályt, s így a velük parkoló személy sem követett el szabálysértést.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és a büntetett előéletű elkövetővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!