A kocsiból figyelt, ameddig társa a somlóvásárhelyi házból lopott

Bűnsegédként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki a gépkocsiból figyelt, miközben társa láncfűrészt lopott az egyik somlóvásárhelyi háztól.

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a többszörös visszaesőnek minősülő elkövető és a nyomozás során ismeretlenül maradt társa 2020. január elején éjjel gépkocsival megállt egy somlóvásárhelyi ház előtt. A vádlott a járműben maradt, miközben társa a lezáratlan kapun keresztül bement az udvarba, és a nyitott melléképületből ellopta a sértett 60 000 forintot érő láncfűrészét. A vádlott ez idő alatt a gépkocsiból figyelt, hogy társát ne zavarja meg senki, majd a lopást követően gyorsan távoztak a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt az ügyben eljáró Ajkai Járásbíróságnak, hogy az elkövetőt börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a bűncselekménnyel szerzett vagyon erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!