családi viszály

2021.05.05. 16:00

Nagymamája nevében vett telefont, de fizetni elfelejtett

Kisebb kárt okozó csalás és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 22 éves nőt, aki 2020 tavaszán nagyanyja nevében kötött szerződést egy mobilszolgáltatóval és telefont rendelt magának, a díjfizetési kötelezettségét pedig nem teljesítette.

A vádirat szerint a Pápa környéki faluban élő elkövető a nagyanyjának tudta és beleegyezése nélkül, a személyes adatainak jogosulatlan felhasználásával vásárolt mobiltelefont és mellé díjcsomagot annak tudatában, hogy a díjfizetési kötelezettségének nem fog eleget tenni.

A mobiltelefont a vádlott címére kiszállították, aki a készülék díjait nem fizette, s ezzel a mobilszolgáltatónak közel 77 000 forintos kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a bűncselekménnyel szerzett közel 77 000 forint erejéig vagyonelkobzást indítványozott az elkövetővel szemben.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!