Öngyilkos lett a börtönben a nyugat-magyarországi éjszakai élet egyik ismert alakja

S. Csaba, a nyugat-magyarországi éjszakai élet egyik ismert alakja május 10-én egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben önkezűleg vetett véget életének– adták hírül sajtóforrások alvilági forrásokra hivatkozva.

vaol.hu/kisalfold.hu

Értesülésüket a hatóságok is megerősítették. A kisalfold.hu május 1-én közölte rendőrségi beszámolók alapján, hogy április 28-án Sopron környékén és Zala megyében összehangolt akcióban háromszáz rendőr egyszerre ütött rajta egy nemzetközi drogterjesztő bűnszervezet tagjain, melyben a hatvanas éveiben járó S. Csaba szolgált a kábítószer-terjesztők beszerzési forrásaként.

A sajtóértesülést a hatóságok is megerősítették. Ő először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el dílereit. A drogot külföldi kapcsolatán keresztül szerezte be, majd szállította Magyarországra.

A férfi a kétezres évek elején többször is felbujtó volt fegyveres rablásokban, melyekről akkoriban a Kisalföld is beszámolt. Megbízottja 2001-ben, egy lővereki családi házban többször megütött egy 5 hónapos terhes kismamát, majd egy emeleti lépcső szélére állított székhez kötözte úgy, hogy a nő a mélybe zuhanjon, ha megmozdul. A rendőrök az üggyel kapcsolatos nyomozás során egy Budapesten elkövetett fegyveres támadást is felgöngyölítettek, melyben S. Csaba megbízottjának egy budapesti húsnagykereskedést kellett volna kirabolnia, de rossz ajtón nyitott be és rálőtt az ott lévő román férfira, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik