Munkavégzés közben lopott a balatonfüredi biztonsági őr

Lopással vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség egy üzlet biztonsági őrét, aki munkavégzés közben, a boltban követett el lopást.

A Veszprémi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy balatonfüredi élelmiszerbolt biztonsági őre ellen. A vádirat szerint a 64 éves férfi idén március 19-én dél körül éppen szolgálatban volt az üzletben, amikor egy vásárló által elveszített pénztárcát talált a földön, benne 60 440 forint készpénzzel, bankkártyákkal, közokiratokkal. A férfi, ahelyett, hogy leadta volna a pénztárcát az irodában, a készpénz nagy részét kivette belőle, a pénztárcát pedig az üzlet területén, az áruk mögé rejtette.

A kár a nyomozás során teljes egészében megtérült.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé, egyidejűleg indítványozta azt is, hogy a bíróság a férfit határozott időre tiltsa el a biztonsági őr foglalkozástól.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!