Nem akart szájmaszkot viselni, agyrázkódás lett a vége

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a szájmaszkviselési kötelezettség megszegése miatt került összetűzésbe egy üzlet tulajdonosával.

Az 57 éves férfi 2020. augusztus 4-én délelőtt ment be egy balatonfüredi horgászboltba, ahol a kötelezettség ellenére nem tette fel az orrot és szájat elfedő maszkot. Az üzlet tulajdonosa felszólította a szabályok betartására, illetve arra, ha nincs előírás-szerűen használt maszkja, akkor távozzon a boltból. Erre a férfi trágár kifejezések használata mellett elhagyta az üzletet, ám távozáskor az üzlet bejáratánál elhelyezett kosárból kivett egy 1 kilogrammos kiszerelésű bojli csomagot és a pult felé visszadobta. A dobással fejen találta az egyik női alkalmazottat, aki ennek következtében agyrázkódást szenvedett, és később kórházba kellett szállítani.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!