Hamis orvosi igazolásokkal bliccelt egy hajmáskéri középiskolás

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak a 17 éves hajmáskéri fiatalembernek az ügyében, aki ellen hamis magánokirat felhasználása miatt folyt büntetőeljárás.

Egy ösküi helyettesítő háziorvos tett feljelentést a rendőrségen a hajmáskéri lakos ellen, aki 2021. április 7-ét megelőzően egy Várpalota környéki középiskolában több alkalommal hamis orvosi igazolásokat használt fel a távollétének igazolása érdekében – írja a police.hu.

Az orvos a nyomozás során elmondta, hogy az okiraton szereplő időpontokban nála betegellátás céljából nem jelentkezett a diák, az adatokat meghamisították.

A rendőrök a 17 éves fiút hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták gyanúsítottként. A fiatalkorú személy tettét elismerte és azóta megbánta. A nyomozóknak elmondta, hogy így akarta elkerülni az ösztöndíj megvonását, valamint az igazolatlan hiányzások miatti felelősségre vonást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!