Jogsija nem volt, de drogot és gázsprayt is találtak a várpalotai sofőrnél a rendőrök

A Várpalotai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 22 éves helyi lakos ellen.

Forrás: pixabay.com

A járőrök 2021. július 29-én délután Várpalotán igazoltattak egy 22 éves helyi autóst – írja a police.hu. Az intézkedés során megállapították, hogy a nő nem rendelkezik vezetői engedéllyel, illetve ruházatának átvizsgálása során egy tasakban több kábítószergyanús tablettát, illetve egy gázsprayt találtak. Ezután a rendőrök sofőrt elfogták és előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra.

A nő gyanúsítottként történő kihallgatásakor elismerte a korábbi, külföldön való kábítószer-fogyasztását, melyet az előállításkor alkalmazott gyorsteszt is alátámasztott, ugyanis az THC-ra és kokainra is pozitív értéket mutatott.

Az elkövető ellen – őrizetbe vétele mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés és a közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt pedig szabálysértési eljárás folyik.

A kábítószer fogyasztásának számos káros élettani hatása van. Rövid távú hatások közé sorolható a hangulatingadozás és a depresszió, a helyes ítélőképesség elhomályosítása, illetve az irracionális döntéshozatal. Az egyik legveszélyesebb következménye az erős addiktív tulajdonság, de mint ismeretes, már egyetlen adag elég ahhoz, hogy a rabjává váljon a szerhasználó. Hatására erős eufórikus érzet vagy szorongás alakulhat ki. Mivel befolyásolja a központi idegrendszert, mellékhatása lehet a légzési nehézség, mellkasi fájdalom, álmatlanság, gyors beszéd, szorongás, üldözési mánia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!