Letarolta a vihar a Balatont: Mentettek a vízirendőrök és a tűzoltók

Balatoni mentések, viharkárok, balesetek és vadelütések történtek megyénkben a hétvégén vasárnap reggelig. A viharos szél és az eső főként a Balaton térségét érintette, tudtuk meg az illetékesektől.

Kovács Erika

Fotó: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Máté Alexandra megyei rendőrségi sajtóreferens közölte, 13 baleset történt szombaton. Csopaknál egy kanyarban belecsúszott az árokba egy férfi a személyautójával a nedves úton, ahol a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók dolgoztak.

Megyénkben sajnos több vadat is elütöttek szombaton, ahol elpusztultak az állatok és az autók is megsérültek. Információnk szerint a balesetekben hárman sérültek meg könnyebben.

Fotó: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Márta Attila, megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, 32 riasztást kaptak a tűzoltók az elmúlt 24 órában. Egy autó égett Balatoncsicsónál, a tüzet a badacsonytomaji és a köveskáli tűzoltók oltották el. A tűzoltóknak bőven adott munkát a nagy vihar, 14 alkalommal riasztották őket.

Az erős szél és az eső főként Balatonfüreden okozott problémát, ahol mélygarázsban, vasúti átjáróban és egy vendéglátóhelyen szivattyúzták ki a vizet. Tihanyban kerékpárútra, villanyvezetékre, útra dőlt a fa, ahol a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók dolgoztak, a füredi munkálatoknál pedig rajtuk kívül a veszprémiek is. Paloznakon megbontotta a szél a tetőt, mely a veszprémi tűzoltóknak adott feladatot. Örvényesen kidőlt fához hívták a veszprémi tűzoltókat, Balatonkenesén motorcsónakra dőlt a fa, ahol a balatonfűzfőiek dolgoztak, Balatonedericsnél pedig a 84-es főútra dőlt rá fa, amit a badacsonytomaji tűzoltók távolítottak el.

Fotó: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Balatonakarattyán házat veszélyeztettet egy megdőlt fa, ott a balatonfűzfőiek és a pétfürdőiek végezték el a darabolást és az eltávolítást. Bakonypölöskén a pápai és az ajkai tűzoltókat veszélyesen megdőlt fához riasztották, mely villanyvezetékre dőlt.

Mindemellett többször is segítettek a tűzoltók a mentősöknek abban, hogy bejussanak betegekhez a lakásokba.

Batta Zsolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, vitorlásokat mentettek a vízirendőrök a viharos szélben Balatonfürednél és Tihanynál, ahol bevontatták a meghibásodott, illetve a homokpadon fennakadt hajókat a kikötőkbe, és SUP deszkásnak segítettek partra jutni Balatonszéplaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!