Riasztófegyvert alakított vissza lőfegyverré a Tapolca környéki férfi

A Tapolcai Járási Ügyészség lőfegyver engedély nélküli készítésével és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a 61 éves férfit, aki gáz-riasztófegyverét visszaalakította lőfegyverré, majd különböző használtcikk piacokon lőszereket vásárolt hozzá.

Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2020 nyarán, Keszthelyen vásárolt magának egy gáz-riasztó fegyvert, amelyet röviddel ezután a töltény betöltését és a lövedék kilövését akadályozó rész eltávolításával visszaalakított lőfegyverré úgy, hogy az átalakításhoz engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlott ezt követően a tapolcai, a keszthelyi és a veszprémi használtcikk piacokon 22-es kaliberű töltényeket vásárolt, melyekkel a pisztoly rendeltetésszerűen üzemeltethető volt. A férfinak azonban a lőszerek tartására sem volt engedélye.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, s abban az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a fegyver és a lőszerek elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!