Egy nap alatt elfogták a várpalotai trafikba betörő herendi férfit

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Lakossági bejelentés alapján mentek a járőrök az egyik várpalotai dohányüzlethez, ahonnan betörést jelentettek be 2021. július 7-én 5 óra körüli időben – írja a police.hu. Ismeretlen tettes az éjszaka folyamán a bolt bejárati ajtajának üvegét beütötte, majd az üzletből édességet, dohánytermékeket, alkoholt, üdítőket, energiaitalt és más cikkeket vitt el százezer forint értékben.

A várpalotai rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeként egy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 28 éves herendi férfit, akit Várpalota belvárosában igazoltattak a körzeti megbízottak. A személyt elfogták, majd előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök a fiatalembernél megtalálták a betöréskor viselt ruházatot és az eltulajdonított értékek egy részét is, amelyeket lefoglaltak. A herendi lakos ellen – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!