kemping

2021.08.09. 11:00

Hasznos tanácsok és játékok

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai színes programokkal készültek a kempingben nyaraló vendégeknek.

A balatonalmádi Yacht Kemping sportpályáján felállított bűn- és baleset-megelőzési sátorban, valamint annak környezetében várták a helyi rendőrkapitányság munkatársai a prevenciós programra érkezőket 2021. augusztus 6-án délelőtt. Hasznos bűn- és baleset-megelőzési kiadványokkal, valamint vagyonvédelmi és áldozatvédelmi tanácsokkal látták el az érdeklődőket – különösen a nyári szezonnal összefüggő jogsértések megelőzésének lehetőségeiről, illetve a biztonságos közlekedés alapvető szabályairól.

A beszélgetések során szó esett a 112-es segélyhívószám fontosságáról, továbbá bemutatásra került az úgynevezett néma segélykiáltás, a nemzetközi szinten „Signal for help” néven ismert segítségkérő mozdulatsor is, amelynek lényege, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek némán is tudjanak jelezni, segítséget kérni.

A gyermekek mindezek mellett közlekedési szabályok ismeretét igénylő játékos feladatlapokat tölthettek ki, illetve közlekedésbiztonsági témájú kirakókkal játszhattak. Beülhettek a szolgálati gépjárműbe és felpróbálhatták a rendőrség által használt csapaterős felszereléseket, továbbá a felállított gokart pályán próbálhatták ki ügyességüket.

A rendezvényen ingyenesen lehetőség nyílt a kerékpárok regisztrálására a BikeSafe adatbázisban. A program lényege, hogy a regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek, amelynek segítségével percek alatt beazonosíthatóvá válnak egy-egy lopás esetén.

A prevenciós programon résztvevők apró ajándékokat, míg a kerékpárjukat beregisztrálók láthatósági pántot kaptak ajándékba. – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!