Ittasan okozott halálos balesetet, aztán megpróbálta megtéveszteni a rendőröket egy ajkai férfi

Tagadta bűnösségét a bíróság előtt a vádlott, aki halálos közúti balesetet okozott.

Mátételki András

A 31 éves férfi állt már bíróság előtt, többször garázdaságért. Az ajkai rendőrség is több eljárást indított ellene. A vádirat szerint tavaly május 24-én késő este Ajka-Padragkút felől haladt Opeljével a város irányába a vádlott, aki ezt megelőzően nyugtató gyógyszerre alkoholt ivott. Egy jobbra ívelő kanyarban – 48–52 kilométeres sebességgel haladt – áttért a záróvonallal elválasztott szemközti sávba. Ekkor ért a baleset helyszínére a megengedettnél gyorsabban haladó BMW-s, aki 30–34 méterről észrevette, hogy a sávjában egy másik kocsi érkezik. Vészfékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

A baleset után az ajkai vádlott hozzátartozóit hívta segítségül, nem foglalkozott a vétlen autóssal. Egy arrafelé közlekedő illető azonnal a BMW-s segítségére sietett, aki semmilyen életjelet nem mutatott. Megkezdte a sofőr újraélesztését, akit aztán a vádlottal együtt kiemelt a kocsiból. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni az áldozaton, aki nem használta a biztonsági övet, szemben a vádlottal.

A kiérkező járőröknek úgy nyilatkozott a vétkes sofőr, hogy nem ő vezette az Opelt, hanem egy (időközben a helyszínre érkező) ismerőse. Csak a rendőrségen ismerte el, hogy ő ült a volán mögött. A férfi ittasan, nyugtatóval vezetett, emiatt is okozhatta a halálos kimenetelű balesetet.

Az előkészítő ülésen, ahol az ügyész hat év börtönt és tízéves vezetői eltiltást indítványozott, a vádlott tagadta tettét. A büntetőper ősszel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!