Zaklatta, bántalmazta volt párját az ajkai férfi

Kapcsolati erőszak bűntette, valamint garázdaság és zaklatás vétsége miatt is felelnie kell a bíróság előtt annak a 38 éves ajkai férfinak, akivel szemben a volt élettársa sérelmére elkövetett cselekmények miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2019. augusztus végéig, mintegy négy éven keresztül élt együtt az élettársával, azonban kapcsolatuk a férfi italozása, agresszív viselkedése miatt megszakadt.

Az elkövető ezt megelőzően, az együttélésük utolsó napjaiban, a közös albérletükben fordult a nő ellen, akit trágár módon szidalmazott, az ágyból a földre rántott, majd többször meg is rúgott. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott a szakítást és a sértett új kapcsolatát nem tudta elfogadni, amely oda vezetett, hogy a férfi többször a nyílt utcán bántalmazta, szidalmazta, illetve sorozatosan zaklatta az asszonyt.

Így miután 2019. szeptember közepén meglátta, hogy a volt élettársa az új párjával sétál a az utcán, odament hozzájuk, mindkettőjüket trágár módon szidalmazta és tenyérrel arcon ütötte, a nőt pedig ezen túl meg is rángatta, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott mintegy két héttel később újra meglátta a városban a volt élettársát, aki miután észrevette, hogy a férfi követi, menekülni kezdett előle, miközben segítségért kiabált. Az elkövető ettől ideges lett, és a nőt utolérve, kikapta a kezéből a mobiltelefonját, azt egy szemetesbe dobta, majd szidalmazta és ököllel többször megütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében elesett. A vádlott az esést követően a bántalmazással felhagyott.

A szakításba belenyugodni nem tudó vádlott 2019. szeptember 1-jétől 25-éig 170 alkalommal hívta a volt élettársát, aki ennek hatására a férfi telefonját letiltatta.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!