Külföldről rendelte a drogot a tapolcai asszony

A Tapolcai Rendőrkapitányság az 53 éves tapolcai nővel szemben folytatott büntetőeljárásban befejezte a vizsgálatot.

Az ügy adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága tett feljelentést a rendőrségen, miszerint 2020. május 25-én, egy általuk végzett rutinellenőrzés során gyanús csomagot találtak. A küldemény külföldről érkezett az 53 éves tapolcai lakos nevére, amelyből a hatósági kontroll alatt alu- és simítózáras tasakban kábítószergyanús növényi anyagmaradvány került elő. A rendőrök a szóban forgó csomagot lefoglalták, a középkorú nőt előállították mintavétel céljából, majd gyanúsítottként kihallgatták a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a borítékban érkezett növényi törmelék szintetikus kannabinoid, amely új pszichoaktív anyagnak minősül, továbbá, hogy az asszony szervezetében is új pszichoaktív anyagok maradványai voltak kimutathatók. A gyanúsított ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!