Vádemelés a gázolajat vizező csalókkal szemben

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség többrendbeli, bűnszövetségben, részben üzletszerűen elkövetett csalás miatt négy férfi ellen, akik kis mennyiségű gázolajjal elkevert vizet értékesítettek tiszta gázolajként a megtévesztettek embereknek, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Fotó: pixabay.hu

Az ügy elsőrendű vádlottja, egy 53 éves, Bosznia-Hercegovinában született hontalan férfi megbeszélte a 21, 30 és 44 éves magyar társaival tavaly tavasszal, hogy üres kannákat vásárolnak, azokat megtöltik vízzel és egy kevés gázolajat adnak hozzá, majd azt üzemanyagként értékesítik.

A vádlottak literenként 200-250 forintért kínálták a hamisított olajat. A vádlottak összesen négy, az ország különböző pontjain élő sértettet csaptak így be, és adták el számukra a használhatatlan keveréket, 200-300 ezer forintos kárt okozva nekik. Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést, a 21 éves másodrendű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, a csak két cselekményben részt vevő további két vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!