Visszaeső

2021.11.26. 13:01

Börtönbe kell mennie a gépkocsiját ittasan vezető férfinak

Az immár jogerős ítélet szerint az elkövető idén augusztusban Sümegen, családi összejövetel alkalmával közepes mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd annak érdekében, hogy testvérét egy környékbeli faluba hazavigye, ittasan gépkocsiba ült. Nem jutott azonban messze, mert a rendőrök már Sümegen igazoltatták.

Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A bűncselekményt többszörös visszaesőként elkövető vádlottat a Tapolcai Járásbíróság 90  nap elzárásra és két év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, azonban az ügyészség  súlytalannak tartotta a kiszabott büntetést. Az ítélet ellen bejelentett fellebbezést a  Veszprém Megyei Főügyészség is fenntartotta, és indítványozta, hogy a másodfokon eljáró  Veszprémi Törvényszék azt változtassa meg, és a férfival szemben elzárás helyett  szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.  

A másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezéssel és a főügyészség álláspontjával egyetértve  súlyosította a kiszabott büntetést, és a vádlottat az elzárás helyett 10 hónap  börtönbüntetésre ítélte, egy évre pedig eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!