Összefoglaló

2021.12.28. 13:01

Nem unatkoztak szenteste a tűzoltók

A reggeli ónos eső nem okozott komolyabb fennakadásokat, ennek ellenére szenteste napján sem unatkoztak a tűzoltók.

Több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották őket. December 24-én összesen 167 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 134 esetben tűzoltói beavatkozásra is szükség volt. Veszprém megye tűzoltóit tíz alkalommal riasztották káresethez, ebből ötször tűzhöz, négyszer műszaki mentéshez kellett vonulniuk, egy eset tévesnek bizonyult.

Délelőtt tizenegy órakor egy kartonokkal teli hulladéktároló gyulladt ki egy veszprémi bevásárlóközpontban. A szabadtéren keletkezett tűz hatvan négyzetmétert érintett és egy üzlet raktárhelyiségére is átterjedt. A veszprémi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd kiszellőztették a raktárt. Huszonnyolc embernek kellett elhagynia az épületet.

Huszonhárom órakor szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották tűzoltókat egy veszprémi családi házhoz, amelynek több lakója rosszul lett. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gázt. A házban élő négy ember megfigyelésre kórházba került.

Éjjel fél tizenkettő körül kigyulladt egy társasház egyik földszinti lakása Pápán. Az ajkai és a pápai hivatásos tűzoltók hét embert kísértek ki az épületből, közülük kettőt az égő lakásból. Az oltást két vízsugárral, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték. Az egyik szoba teljesen kiégett, hárman megsérültek.

Címkék#tűzoltó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!