Lángok

2022.02.25. 13:20

Hatalmas tűz pusztított Hajmáskérnél (frissítve)

Legfrissebb információnk szerint 10 hektáron égett a nádas és az aljnövényzet Hajmáskérnél. A tüzet megfeszített munkával oltották el a pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók, akikhez berhidai kollégáik is csatlakoztak. Az oltásban 28 tűzoltó és 8 gépjármű vett részt.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a történtekkel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárást indítottak.

Korábban írtuk:

Nagy területen gyulladt meg a nádas és a száraz aljnövényzet Hajmáskér határában, erősítette meg értesülésünket Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Az oltást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával végzik a pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók.

Azt még nem lehet tudni, mekkora területen ég a tűz, de lakóépületeket nem veszélyzetet. Az oltást jelentősen nehezíti az erős szél, ezért a tűzoltók emberfeletti munkát végeznek a területen.

A füstöt a 8-as útról is látni, de a forgalmat egyelőre nem befolyásolja.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!