Baleset Berhidán

2022.03.23. 14:00

Maradandó sérülést okozott a vétlen autó sofőrjének az ittas férfi

Vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, ittas járművezetés bűntettével azt a 35 éves férfit, aki ittasan, jogosítvány nélkül okozott súlyos balesetet, közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi ittasan, vezetői engedély nélkül közlekedett személyautóval Berhidán tavaly áprilisban, a megengedett 50 kilométeres sebesség helyett mintegy 90-nel ment. Nem vette észre az előtte haladó járművet, melynek nagy sebességgel nekiment. A vétlen autó az ütközéstől nekicsapódott egy parkoló autónak, a vádlott járműve egy tűzcsapot kidöntve az út melletti fának hajtott. 

A vétlen autó hátsó része szinte eltűnt, sofőrje maradandó fogyatékossággal járó koponyasérülést szenvedett, a balesetet okozó férfi könnyű, zúzódásos sérülésekkel megúszta az ütközést. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést és a közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!