Ápolókat ütött, rúgott, harapott

2022.03.04. 09:05

Négyen fogták le a veszprémi kórházban tomboló vádlottat

Ápolókat ütött, rúgott, harapott az a beteg, aki ellen ötrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Google Maps

A vádirat szerint a 22 éves nő 2021. május 23-án éjszaka egy ittas állapotban elszenvedett baleset miatt került a veszprémi kórházba, ahonnan reggel haza akarták bocsátani.

A vádlott azonban indulatosan az értékei kiadásával foglalkozó ápolónőre támadt azzal, hogy több pénzének kellene lennie. Becsmérelte az ápolónőt és ütött is felé, majd, amikor a szolgálatban lévő többi ápoló a munkatársuk segítségére sietett, az elkövető velük szemben is agresszíven lépett fel, szidalmazta őket, ütött, rúgott feléjük. A megvadult nő az egyik ápolónőt megütötte, egy másikukat megharapta, mire sikerült négy ápolónak ártalmatlanná tennie. A támadás következtében a megharapott ápolónőnek könnyű sérülése keletkezett.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés hozatalára és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!