Garázdaság a trafikban

2022.03.29. 14:00

Sörösüveget dobált, plexifalba bokszolt a devecseri férfi

Az Ajkai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a 21 éves devecseri férfival szemben, aki egy sörösüveget a földhöz vágva nehezményezte, amiért a kiszolgáló nem engedte meg neki, hogy fizetés nélkül távozzon az áruval.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az ittas elkövető 2021. július 25-én este ment be a devecseri dohányboltba, ahol cigarettát, likőrt és két doboz sört akart magának vásárolni - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A pultnál azonban kiderült, hogy nem tud fizetni, mire közölte az eladóval, hogy a termékeket kiviszi a kocsihoz, és majd ezután tér vissza a vételárral.
 

Miután a kiszolgáló ezt nem engedte meg, és a pénztárgépben sztornózta az árukat, a vádlott megbontotta a cigarettát és egy szálra rágyújtott, majd amikor az eladó távozásra szólította fel, üvöltözni kezdett, az érkezésekor magával vitt sörösüveget pedig a földhöz vágta, ami a padozaton széttörött.
 

A férfi ezek után kivett a hűtőből két dobozos sört, az eladótól pedig kérte a cigarettát, amit az megtagadott. A vádlott erre még dühösebb lett, és többször megütötte a pulton elhelyezett plexifalat, majd a dobozos sörökkel fizetés nélkül távozott.
 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben, a dobozos sörök elvitele miatt pedig a férfival szemben külön szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!