"Szerencsés" baleset

2022.04.30. 10:37

Piros jelzésnél félsorompónak hajtott egy sofőr a Zirc és Eplény közötti vasúti átjáróban (frissítve)

Nem sérült meg a férfi, akinek levitte autója elejét egy vonat szombaton, erősítette meg értesülésünket Nagy Judit.

Kovács Erika

A megyei rendőrségi szóvivő azt mondta, a baleset a Zirc és Eplény közötti vasúti átjáróban történt, ahol egy 64 éves écsi férfi Győrből Veszprém felé tartva, Mitsubishi típusú autójával hajtott neki a félsorompónak, amit letört, majd lefulladt az autója a sínen, a vonat pedig jött és nekiütközött. Csak a vakszerencsén múlt, hogy a férfi nem sérült meg, miközben autója elejét levitte a vonat, amelynek utasai közül szintén nem sérült meg senki.

A Mávinform közleménye szerint szombat délelőtt a Győrből 8:13-kor Veszprémbe indult személyvonat Zirc és Eplény között, a 82-es főút vasúti átjárójában egy autóval ütközött össze. 

A baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött, az autó a csapórudat letörve hajtott az átjáróba. Személyi sérülés nem történt.

A helyszínelés befejezéséig - várhatóan 12-13 óráig - szünetel a vonatközlekedés Zirc és Eplény között. A rendőrség a 82-es főutat teljes szélességében lezárta, így pótlóbuszokat nem lehet forgalomba állítani ezen a szakaszon. A Győr-Veszprém vonalon délutánig hosszabb eljutási időre és késésekre kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!