Ketten kerültek rendőrkézre

2022.04.12. 10:01

Vádat emeltek a veszprémi ékszerboltot kirabló férfiak ellen

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség súlyosabban minősülő rablás bűntette miatt két román férfival szemben, akik kalapácsokkal felfegyverkezve, társaikkal együtt kiraboltak egy veszprémi ékszerüzletet 2020. november 4-én, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

A vádirat szerint a 30 és a 40 éves férfi négy ismeretlen társával együtt már napokkal korábban kiszemelte a veszprémi ékszerboltot, felderítette a környezetét. 

Az elkövetők csuklyában, símaszkban megjelentek a bevásárlóközpontban, hogy raboljanak. Kalapácsokat vittek, az üzletben kitámasztották az önműködő ajtót, betörték az eladópult és az ékszertároló  vitrin üvegét. Az eladó próbálta megakadályozni a rablást, de nem sikerült neki. Az elkövetők az ékszereket sporttáskáikba tették. Az eladó még ezután is szembeszállt velük, de egyikük kalapácsnyéllel megütötte és ellökte, majd elmenekültek az értékekkel. 

A vádlottak és ismeretlen társaik az üzletből mintegy 12 millió forint értékű ékszert vittek el. 

A két férfi európai elfogatóparanccsal Romániában került rendőrkézre. Az ügyészség a vádiratában velük szemben fegyházbüntetést indítványozott, valamint azt, hogy véglegesen utasítsák ki őket Magyarországról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!