Letartóztatásba került a veszprémi ékszerbolti rablás újabb gyanúsítottja

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta egy 40 éves román állampolgárságú férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható a 2020. november 4-én történt veszprémi ékszerbolti rablás elkövetésével.

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság, köztük a 40 éves elkövető és a már korábban letartóztatásba került 29 éves társa, maszkban, csuklyában, kalapácsokkal felfegyverkezve behatoltak egy áruház területén működő ékszerboltba, majd annak üvegvitrinjeit betörték és onnan csaknem 11,8 millió forint értékű ékszert zsákmányoltak, míg a rongálással mintegy 4 millió forint kárt okoztak. A boltban dolgozó férfi megkísérelte feltartóztatni az elkövetőket, és egyiküket megfogta, aki azonban az értéktárgyak megtartása érdekében bántalmazta a sértettet.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/romma-vertek-a-veszpremi-ekszerboltot-4159720/?fbclid=IwAR1k5aTDg7QMgNMScQNJMSpoivlMSAPFbOUfPjR50zJS0zk6gm4XDfQS2e0

A nyomozó hatóság által azonosított két személy közül a másodikat, egy 40 éves férfit három hónappal az európai elfogatóparancs kibocsátását követően Romániában elfogták, a veszprémi nyomozók pedig átvették a román hatóságoktól. A férfit Magyarországon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette, valamint nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt.

Az ügyészség a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, melynek a bíróság helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, mivel az ellen az elkövető és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!