Minősítés

2022.06.05. 14:00

Polgárőr kutyák vizsgáztak Sümegen

Három megyéből, Veszprém, Pest- és Győr-Moson-Sopron megyéből tíz kutya érkezett gazdájával a szombati polgárőr vizsgára Sümegre.

Szijártó János

Veszprém megyén kívül Pest és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek a vizsgázó polgárőr kutyák Sümegre szombaton

Forrás: Szijártó János/Napló

A résztvevőket Végh László sümegi polgármester, majd Makkos Róbert rendőr alezredes, sümegi őrsparancsnok köszöntötte a Kisfaludy téren. Az ebeknek először az engedelmességi, kézben tarthatósági gyakorlatokon kellett megfelelniük, majd az ügyességi feladatok következtek. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A vizsga utolsó része az őrző-védő tudást kérte számon a négylábúaktól, akik a hőség ellenére is minden tőlük telhetőt megtettek. Ennél a pontnál az igazoltatás biztosítása, a ruházat átvizsgálása, és a váratlan támadás elhárítása jelentett kihívást a kutyáknak. Minden feladatot pontoztak a bírák, ami alapján mindenki tudásának megfelelő értékelést kapott a nap végén. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A vizsgáztatást Tóth Gábor, nyugállományú rendőr főrtörzszászlós és Molnár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség lovas-kutyás tagozatának elnökhelyettese végezte. A feladatokra kapott pontszámok összegzése alapján három kutya nem érte el a megfelelő szintet, a többiek viszont a megfelelt, a jól megfelelt és a kiválóan megfelelt minősítéssel térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!