Egyikük meg is sérült

2022.07.08. 09:00

Bozótvágóval támadt a rendőrökre egy férfi Tapolcán (videó)

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint 2021. május 15-én éjszaka, egy Veszprém megyei kisvárosban történt garázdaságról érkezett bejelentés - írja sajtóközleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A helyszínre érkező rendőrök azt tapasztalták, hogy egy férfi a zárt udvarban a fakaput belülről rugdosva, ordibálva próbál kijutni az utcára. Az egyik felszólította az utcára kijutott férfit, hogy álljon meg, az elkövető azonban ennek nem tett eleget, és káromkodva indult a járőrök irányába, miközben egy 50 cm-es pengehosszúságú bozótvágó késsel hadonászott.
A férfi az ismételt figyelmeztetések ellenére továbbra is fenyegetően közeledett a rendőrök felé, a machetével vágó mozdulatokat tett. A rendőrök hátráltak, majd - mivel a férfi továbbra is ellenállt - egyikük a szolgálati lőfegyverével figyelmeztető lövést adott le. Az elkövető nem állt meg, hanem a bozótvágó kést újra felemelte, de ekkor az egyik rendőr a háta mögé kerülve lefogta a kezét, majd másik két társa segítségével lefegyverezte és megbilincselték. Közben a fogásból menekülni akaró férfi üvöltve fenyegette őket.
Az egyik rendőr – miközben a machetét próbálta a férfi kezéből kicsavarni – nyolc napon belül gyógyuló vágott sérüléseket szenvedett a kezén.

A nyomozó ügyészségen a büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett, és beszámolt arról is, hogy nagy mennyiségű alkoholt és gyógyszert is fogyasztott a történtek előtt.
A nyomozó ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott az elkövetés után közel négy hónapig bűnügyi felügyeletben volt terhelttel szemben.
Korábbi írásunk az esetről:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!