Balatonakarattyán kerekezett

2022.07.28. 10:00

Ittasan vezette az elektromos kerékpárját, bűncselekmény miatt vonták felelősségre

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki ittasan elektromos kerékpárt vezetett.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 48 éves elkövető 2022. július 1-jén a déli órákban kerekezett Balatonakarattyán úgy, hogy közben a bicikli elektromos meghajtását is használta - írja sajtóközleményében a Veszrém Megyei Főügyészség. 
A rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, és a szervezetében alkohol van. 
Alkohol fogyasztását követően az elektromos rásegítés bekapcsolása mellett már nem lehet elektromos kerékpárt vezetni, mert ez bűncselekményt valósít meg. 
Mivel a férfit korábban többször elítélték ittas járművezetés miatt, az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetésről történő eltiltását indítványozta vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!