Rendőrség

2022.09.01. 14:00

Biztonságosabbá teszik a járást

A Pápai Rendőrkapitányság a 112-es ingyenes segélyhívó használatát kéri a jogsértést észlelő állampolgároktól.

Polgár Bettina

Forrás: Pixabay-illusztráció

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közterületek biztonságára, az ott elkövetett jogsértések megelőzésére, megszakítására, az elkövetők felderítésére, az állampolgárok nyugalmát, pihenését zavaró, sok esetben a közterületi alkoholfogyasztással párosuló zajkeltésekre, csendháborításokra, erőszakos, garázda jellegű magatartásokra, rendzavarásokra – tájékoztatott a Pápai Rendőrkapitányság.

A pápai rendőrök 2022. augusztus 31-ig közel ötven esetben tettek büntetőfeljelentést garázdaság gyanúja miatt, és tizenhárom esetben értek tetten szabálysértést elkövető személyeket. Közülük nyolc főt őrizetbe vettek és gyorsított bírósági eljárást kezdeményeztek velük szemben. Rendzavarás szabálysértés miatt kilenc elkövetővel szemben intézkedtek az egyenruhások, közülük háromnak őrizetbe vételét rendelték el, csendháborítás miatt pedig közel nyolcvan személlyel szemben jártak el.

A járőrök 2022. január 1-jétől kilencvenhárom személyt vontak eljárás alá közterületi alkoholfogyasztás miatt, többségüknek helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség kéri a lakosságot, ha jogsértést észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es ingyenes segélyhívó számon. A beérkező hívásokra a rendőrség munkatársai minden esetben reagálnak, a jogsértés beazonosítása és az elkövetők felderítése érdekében a helyszínen adatgyűjtést végeznek. A bejelentő elmondásának kiemelt jelentősége van, együttműködésével segíti a rendőrök munkáját. A nyomozók az eljárás során – kérésre – biztosítják a bejelentő adatainak zártan kezelését, ami így nem juthat az elkövető tudomására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!