De miért?

2022.12.16. 14:30

Eltiltották a vezetéstől, mégis kocsikázni indult Balatonfűzfőn

Járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett az a sofőr, aki ellen két közlekedési bűncselekmény miatt is vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 34 éves férfit 2021 decemberében ittas vezetés miatt a bíróság pénzbüntetés mellett egy év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az eltiltás 2022. szeptember 10. napjáig tartott volna, azonban a vádlott ezzel nem törődve 2022. augusztus 19-én este ittasan autóba ült és így közlekedett Balatonfűzfőn.

Ittassága miatt ráadásul nem sikerült jól megválasztania a jármű sebességét, és nekiütközött egy, az út mellett szabályosan parkoló személygépkocsi elejének, amelyet ezzel a mögötte lévő autónak tolt. Az elkövető az ütközéssel nem törődve elhagyta a baleset helyszínét. A rendőrök nem sokkal ezután megtalálták és a vizsgálat során megállapították, hogy a férfi szervezetében nagy mennyiségű alkohol van.

Az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével és ittas járművezetés vétségével vádolt elkövetővel szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!