Garázdaság

2022.12.14. 15:00

Kiborult a férfi, mert nem engedték fel jegy nélkül a buszra

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 37 éves ajkai férfival szemben, aki 2022 júliusában, miután a veszprémi buszpályaudvaron nem szállhatott fel jegy nélkül egy távolsági járatra, a sofőrt szidta, majd félmeztelenre vetkőzve verekedni hívta, végül ököllel a jármű szélvédőjét ütötte.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A vádirat szerint az elkövető a kora délutáni órákban szállt fel a Veszprémből Sümegre tartó járatra, és követelte a sofőrtől, hogy pénz hiányában is vigye őt el az autóbuszon. A buszvezető közölte, hogy ez nem áll módjában, mire a vádlott hevesen és trágár módon szidalmazni kezdte. A sofőr ekkor leszállt a járatról és a pályaudvaron szolgálatot teljesítő biztonsági őr segítségét kérte.
Időközben a férfi is leszállt a buszról, félmeztelenre vetkőzött és tovább szidta a sofőrt, majd verekedésre hívta, mire a biztonsági őr felszólította, hogy öltözzön fel és hagyjon fel agresszív viselkedésével.
Időközben a buszvezető a járattal kitolatott a kocsiállásból, majd indulás előtt még rövid időre megállt. A vádlott ekkor egy hulladéktároló edényt felrúgva az álló buszhoz rohant, és ököllel ütni kezdte annak szélvédőjét, miközben tovább szitkozódott. A busz végül a biztonsági őr közbelépésére tudott elindulni, aki a férfit visszakísérte a peronra.
Az ügyészség vádiratában fogházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt az elkövetővel szemben – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!