Nyirádon a kémény izzott

2022.12.14. 14:30

Veszélyt jelzett a szén-monoxid-érzékelő Szentgálon

Tipikus téli, fűtési időszakkal összefüggő káresetekhez vonultak megyénk tűzoltói kedden. Meggyulladt a lerakódott korom Nyirádon egy kéményben, Szentgálon pedig a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztetett a veszélyre – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Forrás: illusztráció

Izzott a korom egy családi ház kéményében Nyirádon, a Kossuth utcában. Az ajkai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek a káresethez. Az egységek a kályhából eltávolították a parazsat, a kéményben pedig porral oltó és kéziszerszámok segítségével megszüntették az izzást. A tűzoltók felhívták a házban lakók  figyelmét, hogy a kémény átvizsgálásáig a kályhába ne gyújtsanak be. A házban volt egyéb fűtési mód, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Fő utcai családi háznál Szentgálon. A veszprémi hivatásos tűzoltók helyszíni rekonstrukciót végeztek. A jelzés időpontjában a helyszínen egy fatüzelésű cserépkályha és egy gázüzemű vízmelegítő üzemelt, ezért begyújtottak és a bojlert is elindították. A tűzoltók mérései nem mutattak ki magas CO-koncentrációt, de a lakók figyelmét felhívták a berendezések felülvizsgálatának fontosságára. Az eset során senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!