Újévi közlekedési akció

2023.01.03. 10:48

Szabálytalanul előző és kézben tartott mobiltelefonnal vezető sofőröket is büntettek vármegyénk rendőrei

A balesetek számának csökkentése érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a vármegye közútjait és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Forrás: rendőrség

Az egyenruhások 2023. január 2-án a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak összehangolt közlekedésrendészeti akciót, melynek során a légtérből drón is segítette a munkájukat – írja a police.hu.
Az ellenőrzés során a rendőrök 20 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a jogsértőkkel szemben. Közülük hárman az előzés szabályait szegték meg, kilenc sofőr vezetés közben kezében tartotta a mobiltelefonját, három járművezető világítás használata nélkül közlekedett, és egy személy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Forrás: rendőrség

Az egyenruhások továbbá öt alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot: hárman a biztonsági övet nem csatolták be, egy fő a tilos jelzésen haladt át, és egy személy a kötelező haladási iránynak nem tett eleget.
A rendőrök ezenkívül egy ittas sofőrrel szemben intézkedtek, és egy személynél kábítószert találtak. Velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!