Erőszak

2023.02.16. 08:00

Fellökött egy idős embert, majd a botjával ütötte az egyik Ajka melletti faluban

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 61 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban egy idős embert lökött fel az egyik Ajka melletti faluban.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A vádirat szerint az elkövető a kora délutáni órákban találkozott a cselekmény elkövetésekor 86 éves, járóbot segítségével közlekedő sértettel, aki az életvitele miatt megjegyzésekkel illette. A vádlott emiatt ideges lett és két kézzel mellkason lökte az idős embert. A sértett a lökés következtében hanyatt esett, a vádlott pedig magához véve a sértett járóbotját, azzal egy alkalommal az idős férfira ütött. Ekkor egy közelben lakó asszony a történteket látva, rákiabált az elkövetőre, aki erre földre dobta a botot és távozott. Az idős sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett, azonban a sérüléssel közvetlen összefüggésben nem álló megbetegedése miatt közel két hónappal később elhunyt. Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!