Tűz

2023.02.24. 16:00

Tizenkét hektáron pusztítottak a lángok

Sok dolguk akadt a katasztrófavédelem munkatársainak az elmúlt napokban.

Katasztrófavédelem

Illusztráció

Nyirád közelében három hivatásos és két önkéntes egység összesen kilenc járművel végezte a tizenkét hektáron pusztító lángok oltását.

Várpalota külterületén húsz négyzetméteren összehordott szemét égett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Kigyulladt a száraz fű, sás és aljnövényzet Nyirád közelében. Mintegy tíz hektáron égett a bokros, lápos, nehezen megközelíthető terület, és a közeli fenyves erdőre is átterjedt a tűz, ahol két hektáron pusztítottak a lángok. Az ajkai, a badacsonytomaji és a pápai hivatásos, valamint a nyirádi és a devecseri önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. Az ügyben tűzvizsgálat indult. (Fotók: katasztrófavédelmi műveleti szolgálat)

Meggyulladt a sütőben az olaj a veszprémi Vilonyai út egyik lakásában. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz. Az egység átszellőztette az ingatlant. Személyi sérülés nem történt.

Konyhában keletkezett tűz a várpalotai Sörház utcában is. A pétfürdői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Senki sem sérült meg az eset során.

Szemetet és gazt égettek Litéren, a Patak utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd felhívták az égetést végzők figyelmét az égetés szabályaira.

Egy hektáron égett a száraz fű Ajkán, a Táncsics Mihály utca végén. A helyi hivatásos egység vonult az esethez és egy vízsugárral avatkoztak be.

Három személyautó karambolozott a 73-as főúton, Veszprém határában, a Sepsiszentgyörgy utcánál. A veszprémi hivatásos tűzoltók elvégezték a műszaki mentést. A járművekben összesen hatan utaztak, négyen megsérültek, a mentők kórházba szállították őket.

Száz négyzetméteren a száraz fű lángolt az ajkai Tavasz utcában, az árokparton. Ajkáról vonult a hivatásos egység a helyszínre és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Az ajkai Padragi úton egy családi ház udvarán összehordott növényi hulladék égett. Az ajkai hivatásos egység egy vízsugárral végezte az oltást.  

Egymásba futott két személyautó a 8-as főút Székesfehérvár felé vezető oldalán, Öskü közelében. Utoléréses baleset történt. A pétfürdői hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a katasztrófavédelem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!