Bíróság

2023.03.07. 20:00

Többször is lopott, erőszakhoz is folyamodott a veszprémi férfi

Háromrendbeli kifosztással és garázdasággal gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás során az 50 éves, hajléktalan életmódot folytató férfit több bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vonták gyanúsítottként felelősségre. A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. július 30-án a hajnali órákban a veszprémi vasútállomás peronjának egyik padján alvó másik férfitól tulajdonította el a mobiltelefonját, élelmiszert és egyéb tárgyait, mintegy 123 000 forint értékben. 2022. október 4-én este pedig Veszprémben, a hajléktalanszálló előtt több alkalommal megütött egy másik férfit, majd rátérdelt a fejére, a bántalmazásnak egy szociális munkás vetett végett. Ezt követően 2022. augusztus 3-án a hajléktalanszállón alvó társától lopott el 12 000 forintot, majd utoljára 2023. március 2-án a veszprémi autóbuszállomáson alvó férfitól vett el 97 055 forintot. Az utolsó cselekményét követően a férfit a rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség pedig a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása, valamint a gyanúsított jelenlétének és a bizonyítás sikerének biztosítása érdekében indítványozta a letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!