Tört, zúzott

2023.04.28. 14:57

Bottal fenyegetőzve tért be egy férfi a veszprémi kocsmába

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 44 éves férfival szemben, aki karóval támadt egy kocsma alkalmazottjára és üzemeltetőjére Veszprémben, miután a pultos a számlájának kiegyenlítésére kérte.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető tavaly nyáron tért be a lakóhelyéhez közeli vendéglátóhelyre, ahol a pultos az ittassága miatt már csak energiaitallal szolgálta ki, majd kérte, hogy fizesse ki az árát.
A vádlott erre kiment az italboltból, majd kis idő múlva kezében egy közel két méter hosszú, négy centiméter átmérőjű fakaróval tért vissza, és hangosan fenyegetőzve, hogy mindenkit megver, a kocsma üzemeltetője felé indult. A férfi és a pultban dolgozó kolléganője próbálták lefogni az elkövetőt, mire az a pultost egy alkalommal arcon ütötte. A üzemeltető végül ki tudta venni a botot a vádlott kezéből, aki ezek után felvett egy sörösüvegekkel megrakott rekeszt, és azt a pultos felé dobta, de nem találta el, az üvegek többsége azonban összetört.
Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy miután a cselekményét többszörös visszaesőként követte el, a szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!