Letartóztatták őket

2023.04.11. 13:25

El akartak menekülni az embercsempészek

Letartóztatást indítványozott a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt az Ajkai Járási Ügyészség a 26 éves román férfival és egy román–moldáv testvérpárral szemben, akik tíz illegális határátlépőt akartak a szerb–magyar határtól Ausztriába juttatni április 4-én este.

Kovács Erika

A gyanú szerint a 26 éves román–moldáv férfi a határ magyarországi oldalán vette fel angol rendszámú személyautójába a török és afgán migránsokat, köztük négy gyermeket, akik közül egy férfi és egy gyermek a csomagtartóba szállt be, ott utazott. A két másik gyanúsított egy magyar rendszámú személyautóval a szállító jármű közelében haladt, hogy jelezze a rendőröket, akik megállították őket Ajka-Bakonygyepesnél. A migránsokat szállító sofőr észrevette a rendőri ellenőrzést, ezért gyorsan megfordult, és nagy sebességgel Veszprém felé hajtott, de a 8-as főúton Városlődnél balesetet szenvedett, ahonnan az autót hátrahagyva elmenekült. A jármű utasai közül négyen szintén elmenekültek, a gyanúsított Herenden taxiba szállt, hogy azzal Budapestre utazzon, de a rendőrök Várpalotánál megállították és elfogták.  

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!