Egyedül maradt az autóban

2023.04.20. 08:00

Közel kétmillió forintot lopott a munkaadójától, vádat emeltek ellene

Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki munkaadójukat lopta meg, társa ellen pedig pénzmosás bűntette a vád - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Forrás: illusztráció

A vádirat szerint a 22 éves férfi egy kft.-ben dolgozott, amely több megyében is vállalt munkát. A munkavállalókat egy kisbusszal szállították. A cég ügyvezetője a jármű hátsó üléssora alatt egy szürke műanyag ládában tárolta saját készpénzét. A ládába több részletben mintegy 2 millió forintot helyezett el, a láda két oldalát ragasztószalaggal zárta le. 

A terhelt és kollégái 2021. május 18-án munkavégzésből tartottak hazafelé, melynek során megálltak egy balatonakarattyai benzinkút parkolójában. A férfi kihasználva, hogy egyedül maradt a járműben, az általa már korábban észrevett ládáról levágta a ragasztószalagot és a benne lévő készpénzt kivette. Egyik kollégája észrevette a pénzesládát a terheltnél, aki a hallgatásáért cserébe 350 000 forintot adott át társának. A férfi a bűncselekményből származó pénz elfogadásával a vádiratban foglaltak szerint elkövette a pénzmosás bűntettét. A tolvaj férfi a lopással szerzett pénzt elköltötte. 

Az ügyészség mindkét elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!