Pozitív lett a drogtesztje

2023.05.22. 14:01

Elütötte, majd cserbenhagyta a motorost - rendőrkézen a 71 éves balatonalmádi sofőr (videó)

Egy személygépkocsi sofőrje 2023. május 20-án 19 óra 10 perckor Alsóörs belterületén egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget egy szabályosan haladó motorkerékpárosnak.

Az autó nekiütközött a motor jobb oldalának, majd az nekicsúszott és ütközött egy vele szemből érkező másik gépkocsival is - írja a police.hu.

A balesetet okozó férfi ugyan megállt, kiszállt az autójából és megkérdezte az úttestről felállni próbáló motorost, megsérült-e, de ezek után segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A 62 éves balatonalmádi motoros súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtésének eredményeként azonosították, majd otthonában elfogták a 71 éves, szintén balatonalmádi lakost. Ezután a rendőrök a férfit előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. A vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt továbbá pozitív értéket mutatott. A lakóhelyén megtartott kutatás során egy műanyag dobozban zöld színű növényi anyagmaradványokat és őrlőt is találtak az egyenruhások.

Az elkövető ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is büntetőfeljelentést tettek vele szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!