Bíróság

2023.05.02. 09:58

Letartóztatásba került a veszprémi ékszerbolt kirablásával gyanúsított harmadik román férfi is

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves, román állampolgárságú férfinak, akivel szemben felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály

A Jutasi úti élelmiszerüzletben levő ékszerboltot verték rommá ismeretlenek szerdán, kora este Fotó: Rendőrség

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján 2020. november 4. napján, a délutáni órákban egy veszprémi ékszerüzletbe maszkban, csuklyában, kalapácsokkal felfegyverkezve behatolt hat elkövető. Az ékszerbolt üvegvitrinjeit kalapáccsal, illetve kezükkel betörték, onnan különböző arany ékszereket – gyűrűket, nyakláncokat – tulajdonítottak el mintegy 12 millió forint értékben. Az elkövetők a sértettnek a rongálással közel 3,5 millió forintos kárt okoztak.

Az ékszerüzletben tartózkodó tulajdonos az elkövetőket megkísérelte feltartóztatni. Az elkövetők közül egy személyt megfogott, azzal dulakodott, aki az eltulajdonított értéktárgyak megtartása érdekében a sértettel szemben erőszakot alkalmazott, majd az elkövetők futva elmenekültek. A sértett a dulakodás során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A feltételezett elkövetők közül két román férfi letartóztatására már korábban sor került; ellenük már vádat emelt az ügyészség, és jelenleg a Veszprémi Törvényszéken van folyamatban velük szemben büntetőeljárás.

A harmadik gyanúsítottat 2023. április 22. napján a battonyai határátkelőhelyen az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján fogták el és az őrizetbe vételét rendelték el. A most letartóztatott férfin kívül még három elkövetőt keres a rendőrség.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt látta indokoltnak.

Az ügyész a végzést tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett, így a végzés nem végleges, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!