Baleset Padragkúton

2023.05.05. 19:00

Olyat csinált a vezetés előtt, ami miatt nem tudta az úton tartani az autóját

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki a szeszes italtól befolyásolva gépkocsiját nem tudta az úton tartani, és egy tűzcsapnak ütközött.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2022. december 16-án kora délután a személygépkocsijával Ajka felől Ajka-Padragkút irányába közlekedett, majd Padragkútra érve, az ittasságából kifolyólag nem az út vonalvezetésének, illetve az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, melynek következtében az úttestről a jobb oldali füves területre sodródott, ott nekiütközött egy tűzcsapnak, majd egy villanyoszlop mellett elhaladva a szomszédos ház előtt állt meg. Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását, valamint az elkövető közúti járművezetéstől történő eltiltását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!