Belerúgott a kerékbe, megrángatta a kilincset

2023.05.16. 14:45

Személyautón töltötte ki a dühét egy ittas férfi Ajkán

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 43 éves férfival szemben, aki 2022 októberében ittasan kiabálva megállított egy személygépkocsit Ajkán, majd megrugdalta a jármű kerekét és megrángatta annak ajtókilincsét.

A vádirat szerint, miután az ittas elkövető a kora esti órákban meglátta az útépítés miatt lassan haladó személyautót, az úttestre lépett, és fenyegető, durva szavakat kiabálva integetett a sofőrnek, hogy álljon meg - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádlott fellépésére a személygépkocsi vezetője megállt, mire a férfi kétszer is belerúgott a vezető oldali első kerékbe, és megrángatta a sofőr ajtajának kilincsét, miközben fenyegetőzve kiabált. A jármű vezetője ekkor felszólította, hogy hagyjon fel a cselekményével, a vádlott pedig távozott is a helyszínről, közben a kerékpárút építése miatt az úttest szélén kihelyezett kisebb jelentőségű figyelmeztető táblát még feldöntötte. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!