Bíróság

2023.06.14. 18:00

Szeméttelepet csinált a veszprémi telekből

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az általa lakott ingatlanon engedély nélkül halmozott fel veszélyes anyagot is tartalmazó hulladékot.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a 64 éves férfi évek óta egy veszprémi ingatlanon élt, amelyen 2015-től kezdődően folyamatosan helyezett el engedély nélkül vegyes hulladékot, közöttük műanyag, fém és elektronikai hulladékot, palát, bútorokat, háztartási szemetet. A lomok között üzemképtelen lakókocsi, kisteherautó, babakocsi, bicikli és gumiabroncs is volt. A hulladék mennyisége mintegy 12 m3, azaz közel 2000 kilogramm volt, ezen felül az üzemképtelen járművek tömege további 3000 kilogrammot tett ki.

A járművek, elektronikai hulladékok és az azbesztet tartalmazó pala veszélyes hulladéknak minősülnek, amelyek engedély nélküli tárolása súlyosabb büntetést von maga után.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!