Nem lehetünk büszkék rá

2023.07.17. 17:00

62 baleset, egy halott, 27 sérült - így közlekedtünk a múlt héten Veszprém vármegyében

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. július 10-én 0 órától 2023. július 16-án 24 óráig összesen 23 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 1 halálos kimenetelű lett, 5 súlyos, 17 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Veol.hu

Forrás: rendőrség

A rendőrök összesen 62 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A közúti közlekedési balesetekben 1 személy a helyszínen életét vesztette, 7 ember sérült meg súlyosan, további 20 fő könnyebben - írja a police.hu. A fenti időszakban 39 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül - az elsődleges adatok alapján - 3 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása, 4 esetben az elsőbbség meg nem adása, 6 esetben a kanyarodási szabályok megszegése, 1 esetben az előzési szabályok megszegése, 2 esetben követési távolság meg nem tartása volt a baleset oka. 

Figyelmetlen vezetés, illetve egyéb ok  miatt 5 baleset következett be.

A héten a Veszprém vármegyei rendőrök összesen 26 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Közülük 1 sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, míg 5 fő vezetői engedély nélkül ült a volán mögé. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!