Videón az erőszak

2023.07.06. 16:03

A veszprémi hajléktalanszálló előtt rúgott fejbe egy embert a balhés férfi

Súlyos testi sértés bűntettével, többrendbeli garázdasággal és rongálással vádolja az ügyészség azt a férfit, aki közterületen békésen üldögélő embereket bántalmazott Veszprémben, illetve egy liftet is megrongált.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az 51 éves elkövető 2022. április 17-én odament egy, a veszprémi hajléktalanszálló előtt ülő férfihoz és szóváltást követően a térdével fejbe rúgta. A sértettnek a rúgástól eltört az orrcsontja.

A vádlott az előző napon a Haszkovó utcában egy padon ülő férfit ököllel arcon ütött, aki emiatt a földre esett, majd 2022. augusztus 11-én egy belvárosi áruház előtt került szóváltásba egy másik férfival, akit szintén arcon ütött, végül három hónappal később ismét a hajléktalanszálló előtt ülő férfit rúgott fejbe minden indok nélkül. Ez utóbbi három sértett a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi december 26-án egy társasházi lift ajtajába fejelt bele, majd ököllel ütötte annak oldalát, végül kifeszítette az ajtót, amitől a felvonó működésképtelenné vált. A rongálással közel 250 000 forint kárt okozott a társasháznak.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!