Bíróság

2023.07.26. 18:00

Szólt a zene az ajkai presszóban, baj lett belőle

Szerzői jogok megsértésének bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal az 50 éves nővel szemben, aki egy ajkai presszó üzemeltetőjeként nem fizetett jogdíjat a vendéglátóhelyen játszott zeneszámok után.

A vádirat szerint az elkövető 2017. és 2020. között üzemeltette a presszót, ahol a vendégek számára zenét szolgáltattak. A tevékenység jogdíjfizetéshez kötött, és így az asszonynak 2017 októberétől 2020 végéig összesen mintegy 560 000 forintot kellett volna megfizetnie a jogvédő egyesületnek, melynek azonban nem tett eleget.

A nő utóbb közel 440 000 forintot megfizetett, s ezzel az egyesületnek okozott vagyoni hátrány nagyobb részét megtérítette.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és a vádlott próbára bocsátására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!