Pirosat mutatott az átjáró

2023.07.15. 16:23

Vonattal ütközött egy autó Balatonakarattyán

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre egy személyautós szombaton délután a Balaton közelében.

Kovács Erika

Életveszélyes sérüléseket szenvedett a sofőr

Forrás: Olvasónk

Összeütközött egy személyvonat és egy személyautó Balatonakarattyán – közölte az Országos Rendőrfő-kapitányság ügyeletese. Elmondta, a baleset idején a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott. 

A sofőr beszorult járművébe, a blatonfűzfői és a siófoki tűzoltók szabadították ki. A helyszínre mentőhelikopert is riasztottak. A mentés ideje alatt pótlópbuszok szállították az utasokat.

A személyautóból kiszabadított férfi életveszélyes koponya- és mellkassérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították a győri kórház. 

Frissítve
Meghalt a 38 éves férfi sofőr, amikor összeütközött három személyautó a 77-es számú főúton, Nemesvámosnál vasárnap délután, erősítette meg információnkat Simó Tibor alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletvezetője. Azt mondta, áttért egy személyautó a szemből érkező sávba, amikor összement másik kettővel, majd mindegyik jármű az árokba csapódott. 

Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a balesethez mentőhelikopter is érkezett. A sérült sofőrt a veszprémi tűzoltók vágták ki a roncsból. Úgy tudjuk, a mentősök sokáig küzdöttek az életéért, de sajnos már nem lehetett megmenteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!