Bíróság

2023.08.01. 19:00

Alvó embert fosztott ki a Veszprém vármegyei betörő

A Tapolcai Járásbíróság bíróság elé állítás keretében tartott nyilvános tárgyalás alapján kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 30 éves, Veszprém vármegyében lakó férfit, aki a lakóhelyéhez közeli ingatlanba annak egyik, falécekkel hiányosan fedett ablakán keresztül bemászott, majd a sértett alvó állapotát kihasználva, közvetlen testi közelségében, az ágyon lévő rövidnadrágot felemelte, és annak cipzáros zsebéből jogtalanul eltulajdonított 10.000 forint készpénzt.

Forrás: illusztráció

Ezt követően a rövidnadrágot a fürdőszobába vitte, ott átnézte azt, további készpénzt keresett, de nem talált. A sértett időközben felébredt és kérdőre vonta a férfit, majd távozásra szólította fel. A vádlott az eltulajdonított 10.000 forintot elköltötte.

A bíróság ítéletében kötelezte a vádlottat, hogy a sértett magánfél részére 10.000 forintot, a polgári jogi igény elbírálásával összefüggésben felmerült 1.500 forint illetéket fizessen meg, továbbá kötelezte őt az eljárás során felmerült 24.000 forint bűnügyi költség megfizetésére. 

Az ítélet a kihirdetést követően jogerőre emelkedett - közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!