Elhatározta, hogy megfordul

2023.08.21. 14:42

Az érkező vonat elé tolatott a vasúti átjáróban - vádat emeltek ellene

Vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség és közérdekű üzem megzavarásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki az érkező vonat elé tolatott egy vasúti átjáróban.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 36 éves férfi 2023. május elsején a déli órákban személygépkocsival közlekedett a 71-es számú főúton Balatonkenese belterületén, majd megállt egy autóbuszöbölben, nem messze egy vasúti  átjárótól, amely pirosat jelzett a Székesfehérvár felé közlekedő személyvonat érkezése miatt - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A férfi közben elhatározta, hogy megfordul, hátratolatott a vasúti átjáró felé, de nem vette észre sem a piros jelzést, sem az érkező vonatot, ráhajtott a sínekre, ahol az érkező vonat a vészfékezése ellenére nekihajtott a személygépkocsi hátsó részének. 

A balesetben nem történt személyi sérülés, azonban a vonatban egymillió forintos kár keletkezett.

A vonat utasait vonatpótló autóbusz szállította tovább, több másik járat pedig jelentős késéssel tudott az adott vasúti vonalon közlekedni.

Az ügyészség a gondatlan sofőrrel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!